ILBA: modeliranje poslovnih procesa

POA U srijedu i četvrtak 14. i 15. studenog održali smo predavanja o modeliranju i simuliranju poslovnih procesa (business process modeling & simulation) te generiranju procesno-orijentiranih aplikacija (process-oriented applications: POA). Predavanja su održana pod pokroviteljstvom organizacije ILBA, kao i ranija dva seminara slične tematike (opisani ovdje i ovdje te na našim stranicama ovdje).

Za razliku od prethodnih, ova predavanja trajala su dva dana jer smo uz seminar organizirali i radionicu razvoja procesno-orijentiranih aplikacija. Radionica je provedena na besplatnim Bizagijevim programima Process Modeler i BPM Suite, ali se pokazani koncepti generiranja procesno-orijentirane aplikacije i njenog uklapanja u postojeći informacijski sustav mogu primijeniti i uz druge alate (npr. Bonita BPM).

Naši polaznici su bili ugodno iznenađeni radionicom jer uglavnom nisu vjerovali da će do kraja radnog dana doista osobno izraditi vlastitu funkcionalnu aplikaciju! Važno je naglasiti da se većina polaznika seminara nije bavila programiranjem.

Natrag